Rekonštrukcia domu Solivar, Prešov

Problém: Upraviť pôdorys tak, aby vyhovoval novým majiteľom, rekonštrukcia. 
Typ konzultácie: Osobne v Prešove. 
Kto konzultoval: Mladý manželský pár. 
Youtube záznam: áno – [ video odkaz
Spôsob kreslenia: tablet. 

Zadanie:
Starý rodinný dom (približne 1970) sa nachádza v pokojnej mestskej časti Prešova. Miestnosti v dome sú pomerne malé. Dom by mal poskytnúť rodinné zázemie pre päťčlennú rodinu a pracovný priestor pre manželov.

Riešenie:
Tentokrát som nemal priestor pre prípravu, ale našťastie sme si celkom rozumeli, a tak komunikácia prebiehala plynulo a k veci. Samotná dispozícia domu nedáva až také veľké priestory pre zmeny. Pôvodné očakávania majiteľov, podľa ktorých plánovali umiestniť na prízemí v priestoroch kuchyne pracovňu, sa ukázali ako nerealizovateľné.

Pri obhliadke bol dom uprataný a bez nábytku, zaliaty slnkom. Opticky veľké priestory sa pri práci s pôdorysmi ukázali ako malé, a bude čo robiť, aby sa to tam všetko zmestilo.

Výsledkom našej konzultácie boli navrhnuté stavebné zmeny a podklad pre konzultáciu so statikom. Podľa nášho výstupu statik na mieste vie, čo má posudzovať.

Návrat hore